1.Υ.Α 79942/ΓΔ4/19-05-2019/A.Φ.2005

2.Αριθμός Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/τ β (Α.Φ. 3780)08-09-2020 Υ.Α άρθρο 8

  1. Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών/τριών ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι κηδεμόνες τους. Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας που θα απουσιάσει από το σχολείο οφείλει να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους της απουσίας άμεσα.
  2. Η φοίτηση χαρακτηρίζεται ως επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Κατά τον χαρακτηρισμό της φοίτησης οι απουσίες δεν διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.
  3. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας εφόσον το σύνολο απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).
  4. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.
  • Το άρθρο 24 παρ. 2 και 3 αναφέρεται σε ειδικές παθήσεις (νεφρική ανεπάρκεια, νεοπλασίες, σακχαρώδης διαβήτης, μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική αναιμία), έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα χειρουργική επέμβαση, έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα νοσηλεία σε Νοσοκομείο, θεραπείες για επιδημίες και χρόνιες παθήσεις που απαιτούν συνεχή παραμονή σε Νοσοκομείο ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σε Νοσοκομείο και προβλέπει προσαύξηση απουσιών.
  1. α) Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται α).οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε(5) εργάσιμων ημερών σε περιόδους έξαρσης εποχικών επιδημιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση επίσημου φορέα του Υπουργείου Υγείας και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προ-σκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύμα-τος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

β) απουσίες μαθητών/τριών που οφείλονται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες καθιστούν αντικειμενικά δύσκολη την προσέλευση στο Σχολείο.

γ) απουσίες μαθητών/τριών οι οποίες οφείλονται σε ολιγόωρη ή ολιγοήμερη απεργία των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ που βεβαιώνεται από τον οικείο Περιφερειάρχη ή σε απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που βεβαιώνεται από τον οικείο φορέα δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό φοίτησης μαθητών/τριών, εφόσον αυτοί/ές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μεταβούν στο σχολείο.

δ) για την προσέλευσή τους ενώπιον του Συμβουλίου Επιλογής Οπλιτών,

ε) που συμμετέχουν σε πρόγραμμα μακροχρόνιας κινητικότητας στο εξωτερικό,

στ) που πραγματοποιούνται για πρωινές επισκέψεις στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (Ι.Π.Δ.) για διερεύνηση και πιστοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών,

ζ) λόγω συμμετοχής τους σε εθελοντική αιμοδοσία,

η)λόγω υποχρεωτικής παρουσίας σε Δικαστήριο,

6. Καταγραφή και μη προσμέτρηση απουσιών

1. Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορωνοϊόCOVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Αν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

β) Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας. Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου είναι οι ακόλουθες:

i. Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.

ii. Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.

iii. Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις(24) μήνες.

iv. Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.

v. Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 <500).

vi. Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone >20mg/μέρα).

vii. Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια.

viii. Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.

ix. Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.

x. Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

γ) Μαθητής που έχει υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένει την έκδοση του αποτελέσματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για μαθητές πρωταθλητές, ισχύουν ειδικές διατάξεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1.Όταν υπάρξει ένδειξη αδιαθεσίας του παιδιού, παραμένει στο σπίτι και μας ενημερώνετε άμεσα για να σας δώσουμε οδηγίες.

2.Μας ενημερώνετε και στις περιπτώσεις που ο μαθητής/τρια καθυστερήσει την προσέλευσή του στο σχολείο καθώς και για οποιοδήποτε θέμα απουσίας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2441055573, Διευθυντή: 6947842514