Στις 24 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ Μητρόπολης συμμετείχαν σε θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε ένα έργο το οποίο συγγράφηκε στα πλαίσια πολιτιστικού-περιβαλλοντικού προγράμματος  από τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου Γιαπαλή Βασιλική και Κοτσίδου Γεωργία – Άννα, ενώ συμμετοχή στη συγγραφή της σκηνής 7 είχε και η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Αντωνάκη Βασιλική.

Τίτλος θεατρικού έργου:

ΚΟΙΜHΣΟΥ ΠΕΡΣΕΦOΝΗ

«Αυτόν τον πλανήτη δεν τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά τον δανειστήκαμε για λίγο από τις μελλοντικές γενιές»

Στο έργο συμμετείχαν οι :

Αφηγήτρια :   Γιαπαλή Βασιλική

Καθηγήτρια : Θέου Μαρία

Μαθήτρια 1:  Μέτα Αλεξάνδρα

Μαθήτρια 2 :  Λίτσα Ιμένα

Μαθήτρια 3 :  Πούλιου Μαρία

Μαθήτρια 4 :  Κοστρένι  ΝταΪάνα

Μαθήτρια 5 :  Παπαγεωργίου Αικατερίνη

Μαθήτρια 6 : Μορέλλα Κωνσταντίνα

Μαθήτρια 7 – Δήμαρχος : Κοτσίδου Γεωργία – Άννα

Οικονομικός παράγοντας :  Παππάς Ευθύμιος

Ιατρός : Αντωνάκη Βασιλική

Ασθενής : Ντινοπούλου Δέσποινα

Παιδί : Λυμπεσάρι Λέντια

 Ηλεκτρονικά σκηνικά: Κερασιώτη  Όλγα

Δυο λόγια για το έργο:

Οι μαθητές του γυμνασίου μιας φανταστικής κωμόπολης, της «Συμφερόπολης» εμποτισμένοι από το πνεύμα της εποχής δεν αντιλαμβάνονται την αξία της οικολογικής συνείδησης. Αργότερα ως πολίτες οι επιλογές τους καθορίζονται με βάση το χρήμα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Το τίμημα είναι βαρύτατο.

Όμως, έστω και αν το τραγούδι του τίτλου προτρέπει την Περσεφόνη, την κόρη της θεάς Δήμητρας -θεάς της γεωργίας και της φύσης-  να μην ξανάλθει στην γη, η ζωή θα νικήσει και η φύση θα αναγεννηθεί…

Το πρόγραμμα εποπτεύεται από τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου-Λ.Τ. Μητρόπολης: Γρηγορίου Παναγιώτα,  Νομικός Αναστάσιος  και Πολύζος Βασίλειος.